Gå videre til innhold
Vicky Philemon ny administrerende direktør i Orkla House Care

Pressemelding -

Vicky Philemon ny administrerende direktør i Orkla House Care

Vicky Philemon er utnevnt til ny administrerende direktør i Orklas porteføljeselskap Orkla House Care.

Styret i det nye porteføljeselskapet Orkla House Care har ansatt Vicky Philemon som ny administrerende direktør. Hun overtar etter Johannes Arbo Høeg som går av som administrerende direktør etter 7 år.

Vicky kommer fra en stilling som SVP & Managing Director Europe for det amerikanske selskapet Masonite. Hun har vært i denne stillingen siden 2021. Før det har hun også hatt flere andre lederstillinger som Managing Director for Morphy Richards og VP Consumer Products Europe, Australia and New Zealand i Stanley Black & Decker. Hun har en Bachelor fra Universitetet i Liverpool.

– Vi er svært fornøyde med at Vicky har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Orkla House Care. Hun har en lang og solid erfaring fra tilsvarende kommersielle virksomheter. Hennes forretningserfaring innen kategorien forbruksvarer innenfor faghandelen og med lokale og globale merkevarer er svært relevant for reisen Orkla House Care har startet på. Vickys driv, kompetanse og internasjonal erfaring vil være et verdifullt bidrag til Orkla House Care som et nytt selvstendig porteføljeselskap, sier Maria Syse-Nybraaten, styreleder i Orkla House Care.

Vicky tiltrer stillingen i august 2023. Hun vil rapportere til styret i Orkla House Care.

Om Orkla House Care
Orkla House Care er 100 % eid av Orkla ASA. Orkla House Care er en ledende leverandør av pensler, ruller og annet malerverktøy. Dessuten leveres relevante forbruksvarer som maskering, slipemidler og rengjøringsutstyr. Hovedmarkedene er Norden, Benelux og Storbritannia. De viktigste merkevarene er Jordan, Harris, Anza, Spekter, SAM og Hamilton. Salget er i hovedsak gjennom tradisjonelle fargehandlere og byggevareforretninger. Virksomheten har totalt 750 ansatte og en omsetning på rundt 1,5 milliarder norske kroner. De fleste av produktene er egenprodusert og distribuert via Bankeryd i Sverige og Bromsgrove i Storbritannia. Hovedkontoret ligger i Norge på Skøyen i Oslo

Emner

Kategorier


Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer. Med en aktiv porteføljestyring retter vi oss mot raskt voksende forbrukersegmenter og markeder.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Kontakter

Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge