Gå videre til innhold
Orklas netto null-klimamål verifisert av Science Based Targets initiative

Pressemelding -

Orklas netto null-klimamål verifisert av Science Based Targets initiative

Som et av de første selskapene i verden får Orkla godkjent målet om netto null klimagassutslipp i hele verdikjeden innen 2045 av Science Based Target initiativet (SBTi).

SBTis Corporate Net-Zero er verdens første rammeverk for bedrifters netto-null utslipp, som et bidrag til å hindre de verste effektene av klimaendringene. Det inkluderer veiledning, kriterier og anbefalinger bedrifter trenger for å nå målet om netto null klimagassutslipp, i samsvar med Parisavtalens ambisjon om å minimere global temperaturstigning til 1,5°C.

Som produsent av mat og andre forbruksvarer ligger Orklas hovedbidrag til bærekraftig utvikling i det å tilby bærekraftige produkter. I tillegg til FNs bærekraftsmål 12 – ansvarlig forbruk og produksjon – som utgjør selve kjernen i Orklas bærekraftsarbeid.

Orkla skal først halvere utslippene innen 2030, og så nå netto null klimagassutslipp i hele verdikjeden innen 2045.

- Vi er stolte over å få anerkjennelse for de viktige målene våre. Orkla er opptatt av å skape bærekraftig vekst, og vi har kommet langt i å gjøre bærekraftsarbeid til en integrert del av våre forretningsplaner, beslutningsprosesser og den daglige driften. Vi forplikter oss til å nå nullutslipp innen 2045 ved å fremme bærekraftig råvareproduksjon og samarbeide tett med leverandører. Vi skal fortsette å utvikle plantebaserte produkter og sørge for energieffektiv produksjon, og i tillegg redusere matsvinn, sier Inger Johanne Eikeland, HMS-direktør i Orkla.

"SBTi berømmer Orklas ambisiøse mål, som er den mest ambisiøse betegnelsen i denne prosessen", heter det i godkjenningsbrevet fra SBTi.


Emner

Kategorier


Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

Vår merkevarevirksomhet består av forretningsområdene Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care og Orkla Food Ingredients. Vi har i tillegg virksomhet som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,6 % eierandel), i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

Kontakter

Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge