Gå videre til innhold
Nytt styre i Orkla Confectionery & Snacks

Pressemelding -

Nytt styre i Orkla Confectionery & Snacks

Det er i dag utnevnt nytt styre i Orkla Confectionery & Snacks (OCS). Styreleder blir Orklas investeringsdirektør Audun Stensvold. Med seg i styret får han to eksterne styremedlemmer, Thomas A. Bittinger og Gro Krigsvoll.

I tillegg vil styret i OCS bestå av SVP Marte Kaarbø Mathisen fra Orklas investeringsteam, samt to ansatte-representanter som ennå ikke er valgt. Orklas konsernsjef Nils K. Selte og CFO Harald Ullevoldsæter vil være observatører i styret.

Den 1. mars ble Orkla ASA etablert som investeringsselskap med 12 selvstendige porteføljeselskap. Flere av selskapene – som OCS – vil ha eksterne styremedlemmer.

Thomas A. Bittinger, som er østerriksk statsborger, har toppledererfaring fra Procter & Gamble, Reckitt Benckiser, Mars og Continental Foods. I dag er han rådgiver og styreleder i More Than Meals, et porteføljeselskap i DBAG, som eier selskapene Abbelen (i Tyskland) og Oscar Mayer (i England). Gro Krigsvoll har toppledererfaring fra Mondelez International, samt ledererfaring innen marketing og salg fra Tine og Ringnes. I dag er hun partner i Visindi Executive Search.

– Jeg er veldig fornøyd med at Thomas og Gro har takket ja til å sitte i styret i OCS. Thomas har solid internasjonal erfaring fra flere merkevareselskaper, og han har gjennom en årrekke skapt gode resultater for aksjonærene. Gro har god innsikt og kjennskap til det nordiske dagligvaremarkedet generelt og confectionery & snacks-kategorier spesielt, sier konsernsjef i Orkla ASA, Nils K. Selte.

OCS hadde i 2022 en omsetning på 7,6 mrd. kroner og et driftsresultat EBIT(adj.) på 1 mrd. kroner. Selskapet hadde ved årsskiftet ca. 3.000 ansatte i syv land i Norden og Baltikum. Ingvill T. Berg er CEO i selskapet. Orkla Confectionery & Snacks har ledende posisjoner i kategoriene godteri, kjeks og snacks. Blant de mange kjente merkevarene er KiMs, Nidar, Stratos, Sætre, Göteborgs Kex, OLW, Panda, Laima, Selga, Taffel, Kalev og Nói Síríus.

Skøyen, 23. juni 2023

Emner

Kategorier


Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer. Med en aktiv porteføljestyring retter vi oss mot raskt voksende forbrukersegmenter og markeder.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Kontakter

Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge