Gå videre til innhold
Klimakokkene – setter matens klimaavtrykk på agendaen

Nyhet -

Klimakokkene – setter matens klimaavtrykk på agendaen

Miljøagentene og Toro ønsker at flere tar bærekraftige valg i hverdagen og lanserer nå en klimasmart kokkekamp for barn.

Julen nærmer seg med stormskritt, og for mange er førjulstid og julefeiring synonymt med stappfulle kjøleskap, ribbe, pinnekjøtt og annet godt. Men visste du at matproduksjon er en av de største enkeltkildene til klimagassutslipp?

- Vi må bli mer bevisste på hva vi har på middagstallerkenen vår og hvor stort klimaavtrykk maten vi spiser har, sier Are Shaw Waage, daglig leder i Miljøagentene.

Derfor arrangerer Miljøagentene og Toro skolekampanjen Klimakokkene, som er en nasjonal konkurranse for 5.-7. trinn tilpasset faget mat og helse. Startskuddet går 6. januar. 250 klasser er påmeldt, og gjennom hele januar skal klassene konkurrere i å lage de mest smakfulle, næringsrike og klimasmarte rettene – bestående av råvarer med så lavt klimaavtrykk som mulig. De beste rettene velges ut til å tilberedes av et kokketeam i Toro og vurderes av et smakspanel bestående av barn.

- Vi vet at vi må spise mer klimavennlig mat, skal vi nå FNs mål for global oppvarming. Derfor er dette en spennende kampanje å være med på. Hva er ikke mer naturlig enn å begynne med barna, sier Johanne Kjuus, bærekraftsansvarlig i Orkla Foods Norge.

Barn kan påvirke de voksne

Ifølge en Norstat-undersøkelse på vegne av Toro ønsker to tredeler av befolkningen å redusere klimaavtrykket sitt, men synes det er vanskelig å finne informasjon om matens klimapåvirkning.

- I Miljøagentene tror vi på løsningsorienterte tilnærminger, og vi vet at noe av det barn er best på, er å være optimister og finne gode løsninger der de voksne ofte ser problemer. Derfor har vi stor tro på at Klimakokkene ikke bare vil være en lærerik og morsom konkurranse for barna å være med på, men vil ha en positiv effekt på voksne også, sier Are Shaw Waage.

For å redusere klimagassutslippene tilknyttet mat må også matprodusentene ta ansvar. En produsent som har satt dette på agendaen er Orkla, som nylig har innført «Klodemerket» på sine produkter med lavt klimaavtrykk.

Emner

Kategorier

Kontakter

Elisabeth Aandstad Ekheim

Elisabeth Aandstad Ekheim

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge +47 924 460 60
Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs
Dag Olav Stokken

Dag Olav Stokken

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Foods Europe og Orkla Foods Norge +4791665078
Bettina Johnsen

Bettina Johnsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pierre Robert Group +4748608934
Kristoffer Barbøl Vikebak

Kristoffer Barbøl Vikebak

Pressekontakt Communication Manager Orkla Foods Norge/Orkla Foods Europe +47 45 51 72 72

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge