Gå videre til innhold
Tar sjansen på kjøttkutt på juletallerkener

Pressemelding -

Tar sjansen på kjøttkutt på juletallerkener

8 av 10 sier de ønsker å leve mer bærekraftig, men de ønsker hjelp til å ta de gode valgene. Derfor går IKEA og Orklas Naturli’ nå sammen om plantebaserte medisterkaker på juletallerkenen. – Det skal smake minst like mye jul som før, sier Agnes Bing Orgland, markedssjef for Naturli’.

Julen er en spesielt hektisk tid og hele 60 000 besøkende spiser julemat hos IKEA hvert år.

– Vi vet at julematen er hellig for svært mange nordmenn. I julen har vi tradisjon for mye kjøtt, samtidig ønsker mange å leve mer klimavennlig. Derfor går vi sammen med Naturli’ for å kombinere de to ønskene; Den gode julesmaken består, det samme gjør ribba, men vi prøver oss på plantebaserte medisterkaker på juletallerkenen vår. Her tar vi en sjanse, og vi er spente på tilbakemeldingene, sier Tor Morten Myseth, leder av IKEA Food Norge.

Den plantebaserte trenden har den siste tiden opplevd et voldsomt oppsving; Vi vet at ca. halvparten av oss ønsker å spise mer klimavennlig. Totalt kommer over en tredjedel av klimautslippene i dag fra matsystemet, ifølge FN.

Med dette som bakgrunn har IKEA satt seg som mål at 50 prosent av rettene på menyen skal være plantebaserte i framtiden. Her kommer samarbeidet med Naturli’ inn; Vegisterkakene som skal serveres er en nyvinning fra Naturli’s testkjøkken, og har fire ganger lavere klimautslipp enn sammenlignbare kjøttprodukter.

– Vi gleder oss til å la IKEAs kunder prøve vegisterkakene våre! De er laget på kjente nordiske råvarer – som blomkål, løk og erteproteiner - og sammen med tradisjonsrike julekrydder har de den gode smaken av jul vi alle liker så godt. Samtidig har de lavt klimautslipp og bidrar til en grønnere jul, sier Agnes Bing Orgland, markedssjef for Naturli’.

Vegisterkakene er tilgjengelig på IKEAs restauranter i alle syv varehus. IKEAs kunder vil selv kunne justere kjøttandelen på juletallerkenen sin; alt fra helt plantebasert, til en kombinasjon av ribbe og vegisterkaker, til en versjon med kun ribbe for kjøttelskeren.

– Det å tilby plantebaserte vegisterkaker, gjør julematen tilgjengelig for enda flere, og det synes vi jo er veldig positivt, avslutter Bing Orgland.

        Kontaktpersoner:

        Agnes Bing Orgland, Markedssjef Naturli’
        Mob.: +47 922 85 699
        E-post: agnes.bing.orgland@orkla.no

        Gudrun K. Lægreid, PR Leader IKEA Retail Norge
        Mob.: +47 91814955
        E-post: gudrun.laegreid@ingka.ikea.com

        Fakta:

        • 83% har store eller moderate ambisjoner om å leve mer bærekraftig. Kilde: Opinion Mat og klima
        • 88% ønsker hjelp fra merkevarer. Kilde: Futerra 2018.

        Emner

        Kategorier


        Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

        Vår merkevarevirksomhet består av forretningsområdene Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care og Orkla Food Ingredients. Vi har i tillegg virksomhet som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,6 % eierandel), i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

        Kontakter

        Elisabeth Aandstad Ekheim

        Elisabeth Aandstad Ekheim

        Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge +47 924 460 60
        Håkon Mageli

        Håkon Mageli

        Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs
        Dag Olav Stokken

        Dag Olav Stokken

        Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Foods Europe og Orkla Foods Norge +4791665078
        Bettina Johnsen

        Bettina Johnsen

        Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pierre Robert Group +4748608934
        Kristoffer Barbøl Vikebak

        Kristoffer Barbøl Vikebak

        Pressekontakt Communication Manager Orkla Foods Norge/Orkla Foods Europe +47 45 51 72 72

        Velkommen til Orkla!

        Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

        Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

        Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

        Orkla
        Drammensveien 149
        Oslo
        Norge