Gå videre til innhold
Konsernsjef i Orkla, Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Bjørn Wad
Konsernsjef i Orkla, Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Bjørn Wad

Pressemelding -

Orkla på topplisten til Dow Jones’ bærekraftindeks

Orkla er blant de ti prosent ledende matvareselskapene på bærekraft i Europa, viser den prestisjefylte bærekraftindeksen til Dow Jones.

Det er det ellevte året på rad Orkla er inkludert i Dow Jones Sustainability Index Europe. Med årets totalscore på 63 av 100 poeng er det også en fremgang sammenlignet med fjorårets resultater.

– Dette er en viktig anerkjennelse av vårt bærekraftsarbeid. Jeg er stolt av ansatte i Orkla og over engasjementet og innsatsen som legges ned for at vi skal være ledende på bærekraft, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Indeksen fra Dow Jones blir av mange betraktet som verdens mest betydelige rangering av selskapers prestasjoner innenfor miljø og samfunnsansvar, og er en viktig rettesnor for investorer og andre interessenter i vurderingen av selskapers ikke-finansielle resultater.

Dow Jones Sustainability Index vurderer selskaper innenfor de tre hovedkategoriene miljø, sosiale forhold og styringsrutiner (ESG: Environmental, Social and Governance). I kategorien miljø oppnår Orkla en samlet score på 71/100 og toppscoren 100/100 på viktige områder som miljørapportering, klimastrategi, utslipp av klimagasser og utvikling av produkter med lavt karbonavtrykk.

Orkla blir også rangert blant topp 5 prosent innenfor utvikling og anvendelse av emballasje. Dette er en betydelig fremgang fra i fjor, og gjenspeiler selskapets arbeid med å utvikle bærekraftige emballasjeløsninger basert på gjenvinnbare, resirkulerte og fornybare materialer.


Også i år blir Orkla anerkjent for sitt arbeid innenfor helse og ernæring, fremfor alt knyttet til innsatsen for å utvikle sunnere matvarer og andre produkter for en sunn livsstil.

Les mer om Dow Jones Sustainability Index her:
https://www.spglobal.com/esg/csa/djsi-csa-annual-review

Emner


Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

Vår merkevarevirksomhet består av forretningsområdene Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care og Orkla Food Ingredients. Vi har i tillegg virksomhet som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,6 % eierandel), i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

Kontakter

Elisabeth Aandstad Ekheim

Elisabeth Aandstad Ekheim

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge +47 924 460 60
Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs
Dag Olav Stokken

Dag Olav Stokken

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Foods Europe og Orkla Foods Norge +4791665078
Bettina Johnsen

Bettina Johnsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pierre Robert Group +4748608934
Kristoffer Barbøl Vikebak

Kristoffer Barbøl Vikebak

Pressekontakt Communication Manager Orkla Foods Norge/Orkla Foods Europe +47 45 51 72 72

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge