Gå videre til innhold
Kaller tilbake et mindre parti av HUSK-kapsler

Pressemelding -

Kaller tilbake et mindre parti av HUSK-kapsler

Orkla Health kaller tilbake et begrenset parti av kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic (kapsler) merket med batch nr. 505434 og «best før 09.2023». Årsaken er mulig risiko for salmonella.

Med utgangspunkt i et utbrudd av salmonella i Danmark, er det mistanke om at et begrenset parti av kosttilskuddet HUSK Magebalanse Fiber Basic (kapsler) kan være infisert med salmonella. På nåværende tidspunkt er det kun snakk om en mistanke, men vi velger å kalle tilbake produktet utfra et forsiktighetsprinsipp.

Det gjelder kun et begrenset parti av kosttilskuddet Husk Magebalanse Fiber Basic (kapsler) med batch nr. 505434 merket «best før 09.2023» som er solgt i apotek.

- For oss er det helt grunnleggende at forbrukerne og kundene våre har tillit til oss. Vi har produsert Husk Magebalanse kapsler i en årrekke og har ikke opplevd en lignende situasjon før. Men en liten mistanke er en mistanke for mye – derfor velger vi nå å kalle tilbake produktet, sier Kristine Hjorth, kvalitetssjef i Orkla Health.

Forbrukere som har kjøpt Husk Magebalanse Fiber Basic kapsler med batch nr. 505434 merket «best før 09.2023» bes om å kaste produktet. De kan kontakte Orklas Forbrukerservice for å få erstattet varen.

Vi vil følge opp dette videre i dialog med Mattilsynet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Elisabeth Aandstad Ekheim
Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge
Tlf. 92 44 60 60 /e-post: elisabeth.aandstad.ekheim@orkla.no

Emner


Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

Vår merkevarevirksomhet består av forretningsområdene Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care og Orkla Food Ingredients. Vi har i tillegg virksomhet som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,6 % eierandel), i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

Pressekontakt

Elisabeth Aandstad Ekheim

Elisabeth Aandstad Ekheim

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge +47 924 460 60

Relatert materiale